Töltött sütőtök

Töltött sütőtök

  Beküldte: ZeroCarb Admin  

január 21, 2018

  • Adag/kiadósság: 4 főre

Elkészítés lépései

Töltelék

1180 fokra előmelegítjük a sütőt.

2Elkészítjük a Zero Carb rizsszemeket a szokásos módon, majd leszűrve félretesszük.

3Kevés vízbe beáztatjuk a szárított gombát.

4Kivájjuk a sütőtököt (a hosszú részét is), a tök húsát félretesszük.

5Egy serpenyőbe teszünk egy kevés kókuszolajat, majd beledobjuk a hagymát, fokhagymát, chilit, rozmaringot, a sütőtök húsát, aszalt paradicsomot, valamint a beáztatott gombát a vízzel együtt, és pár percig sütjük.

6Ezután hozzákeverjük a Zero Carb rizsszemeket is a töltelékhez, valamint a felaprított diót, és még pár percig sütjük.

7Ha kész, a tölteléket visszatöltjük a kivájt sütőtökökbe.

8A tetejére szórhatunk bármilyen 6 hónaposnál érettebb kemény sajtot.

9A sütőtököket tepsire tesszük és a tökök héját bedörzsöljük kókuszolajjal, majd lefedjük alufóliával, és betesszük az előmelegített sütőbe.

101 ½ -2 órán át sütjük. Az utolsó 10 percben levesszük az alufóliát és anélkül sütjük tovább.

Hozzávalók

1 ½ kg sütőtök alaposan megmosva, hosszában félbevágva

A töltelékbe

1 kis marék szárított gomba

1 fej lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

5 db aszalt paradicsom apróra vágva

1 csomag Zero Carb rizsszem

½ marék dió felaprítva

rozmaring

6 hónaposnál érettebb kemény sajt

2 evőkanál kókuszolaj

rozmaring, chili, só, bors

00:00

0 Értékelés

All fields are required to submit a review.

TAGS: