Csirkemájas fettuccine

Csirkemájas fettuccine

  Beküldte: ZeroCarb Admin  

január 20, 2018

  • Adag/kiadósság: 4 adag lesz belőle

Elkészítés lépései

Mártás

1Lereszeljük a parmezánt/kemény sajtot, megpucoljuk a fokhagymát és finomra zúzzuk. Hozzáöntjük a kókusztejszínt a sajthoz és a fokhagymához, sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük és félretesszük.

Májas-cukkinis ragu

1A csirkemájat 2x2 cm-es darabokra vágjuk, aztán a ghee-t és a kókuszolajat egy magas peremű serpenyőben közepes lángon kevergetve összeolvasztjuk. Rádobjuk a májat és nagy lángon 5 perc alatt megsütjük benne. A májra ráöntjük a balzsamecetet, és megvárjuk, amíg elsistereg az ecet szúrós ereje. Ezután a megsült májat egy szűrőlapát segítségével kiszedjük egy tálra, sózzuk-borsozzuk, és alufóliával letakarjuk. A ghee-s-olajos zsiradékra még szükségünk lesz a cukkini megsütésénél.

Tészta

1A csomagoláson látható módon elkészítjük a Zero carb tésztát.

Cukkini

1Amíg a tészta elkészül, elkezdjük megsütni a cukkinit. A félretett zsiradékba, amiben a májat sütöttük, beledobjuk az apró kockákra vágott cukkinit. Amíg kissé megpirul, apróra vágjuk a petrezselymet, majd hozzákeverjük a cukkinihez. Sózzuk-borsozzuk és 10 percig pirítjuk, néha keverhetünk rajta.

2A megpritult cukkinihez visszatesszük a serpenyőbe a megsütött májat, aztán a májas-cukkinis ragura ráöntjük az előre elkészített kókusztejes mártást.

3A leszűrt tésztát is hozzáadjuk, és az egészet nagy lángon, szűk 1 perc alatt kevergetve összemelegítjük.

Hozzávalók

3-4 csomag Zero Carb fettuccine

A mártáshoz

5 dkg parmezán vagy bármilyen 6 hónaposnál érettebb kemény sajt

3 gerezd fokhagyma

4 dl kókusztej

só és frissen őrölt bors

1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió

A májas-cukkinis raguhoz

50 dkg csirkemáj

10 dkg ghee

½ dl kókuszolaj

2 evőkanál balzsamecet

só és frissen őrölt bors

1 csokor friss petrezselyemzöld

40 dkg cukkini apró kockákra vágva

00:00

0 Értékelés

All fields are required to submit a review.

TAGS: